Polecane warsztaty, firmy tuningowe, specjaliści, itp.

Zwiń
Ten temat jest zamknięty
X
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • mario_op
    Ambiente
    • 2005
    • 112

A ja mogę polecić ASO Lellek z Opola. Jestem po serwisie olejowym i wymianie płynu hamulcowego. Olej oczywiście spuszczony a nie wyssany, płyn hamulcowy wymieniony urządzonkiem na podciśnienie. Zalali mi 4,7 l oleju i za tyle zapłaciłem a nie za 5l. Jeszcze załapałem się na odgrzybianie klimy za 70zł.
    Polecam.
    COMBI ELEGANCE'03 ASV

Komentarz

• Samiec
      RS
      S_OCP Member
      • 2004
      • 4287
      • Octavia I (1U2)
      • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
      • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez mario_op
      płyn hamulcowy wymieniony urządzonkiem na podciśnienie. Zalali mi 4,7 l oleju i za tyle zapłaciłem
      A u mnie dzisiaj w ASO plyn hamulcowy wymieniali tradycyjnie ,ze zbiorniczka odessali plyn pomka reczna :wink: potem wlali nowy plyn i po kolei spuszczali zaworkiem przy kolach. Wsumie weszlo praktycznie te 0,7l ,mialem litr ale juz nie przplukali ukadu ta resztka :roll:
      Ale powiem tak ,nie wiem czy to po wymianie plynu na nowy ,czy od tego ze zalalem plynem EBC ,ale hamulce staly sie zupelnie inne ,jak by nie te samo auto :diabelski_usmiech
      TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
      SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Ziomal
        RS
        S_OCP Member
        • 2005
        • 5841
        • Octavia I (1U2)
        • BFQ 1.6 MPI 102 KM

A Gdzie można znaleźc cennik Master Tuningu ? chodzi mi o konkretnie o chipa do Octavi 1.9 TDI ( 110 ) ?

[ Dodano: Sob 09 Lip, 05 22:36 ]
        Ja jeszcze chce dodać ze nie polecam Serwisu Skody w Białymstoku ,robota na odwal ale polecam Sam salon
        Była O1 130/280 powered by turbodiesel.pl

Była O2 143/305 powered by turbodiesel.pl

Jest O1 1.6 BFQ

Komentarz

• Maicroft
          Moderator
          S_OCP MemberModeratorr
          • 2004
          • 25757
          • Audi

Cennik pod numerem telefonu do Master'sa 8)
          Spritmonitor.de

Komentarz

• Masmo
            L&K
            • 2005
            • 1145

Zamieszczone przez djczas
            ja moge powiedziec ze przeżyłem miłe rozczarowanie jesli chodzi o serwis ASO
            to moge dołączyc do kolegi Rentiera i polecic serwis Auto Remo z bukowiny Tatrzańskiej
            urwała mi się płyta pod silnikiem serwis szybko mi ją naprawił (przymocował) i nie wziął ani złotówki za to usługe
            A co urwałeś pod wyciągiem w Białce? Bo ja moją tam zostawiłem :cry: :cry:
            Ale teraz mam z blachy :twisted: !!
            Była: O1 + B6, Turbo ARL, SMIC by Ali soft virus by Zoltar. Jest www.terracan.pl i Croma JTD

Komentarz

• Arek
              RS
              S_OCP Member
              • 2005
              • 3143

a ja jesli chodzi o tuning polecam firme yankess tuning z grodziska maz niejest drogi robi dobrze i dokładnie przykładem moze byc crx opisany w czasie tuningu,druga jego wizytówka to siena 1.4 która lata na sss w klasie mini+ polecam
              -----1.9TDI ASV --StrEet DeMoN----- <--ZaPrAsZaM

Komentarz

• djczas
                RS
                • 2005
                • 9612

Masmo, nie w lecie to było nakoleinie rozwaliłem koleina plus dzira w niej = płyta ochronna do wymiany

Komentarz

• bernardo
                  L&K
                  S_OCP Member
                  • 2005
                  • 1083

Jeśli chodzi o zasadniczy temat, to jak na razie polecam CARSED w Siedlcach, trochę daleko z Wawki (i tak tam ćwiczę) zawsze punktualnie auto wjeżdża na podnośnik, nie "naciągają", można popatrzeć na "ręcę" mechanika. Załamany jestem poziomem na Jerozolimskich (dostrzec można nutkę złośliwości w trakcie napraw ze skutkiem bezpośrednim - ja mam np. porozwiercane śruby do regulacji reflektorów....ups).....
                  Jeśli zawirusowywać rakiety TDI to tylko u Masters Tuning w W-wie. I tyle by było tego.
                  aczkolwiek...
                  NajtFukinPatrol North-West
                  Techno-destroyed by dobrygrzeswawa
                  WhitePride :smokedevil

6,92 s do setki by DGW

Komentarz

• marcind
                    Rider
                    • 2005
                    • 438

Ja moge z czystym sumieniem polecic chlopakow z AutoPerfekt-u w Piotrkowie Tryb przy ul. Kostromskiej za LOK-iem. Fachowcy pierwszej wodykilkoma autami i z niejednym problemem u nich bylem zawsze sobie poradzili, a co najwazniejsze nie zdzieraja kasy.
                    Passat 2.0 TDI, 140 KM, 2007, Comfortline
                    mam nadzieję, że będzie równie dobry co octavia...

Komentarz

• Purchawa
                      Admin
                      S_OCP Member
                      • 2004
                      • 8007

Po dzisiejszej wizycie w Sinclan w Zakrecie to pierwsze ASO, ktore dostaje ode mnie plusika. k

Co prawda to tylko standardowy przeglad, tak wiec nie wiem jakby im poszlo przy bardziej skomplikowanej usterce/naprawie, jednak poziom obslugi mnie mile zaskoczyl.

Najwazniejsza sprawa, to mechanik ktory obsugiwal moje auto wygladal na takiego, ktory wie co robi, a do tego robil to sprawnie i z zauwazalnym zaangazowaniem. :shock:
                      Nie bylo najmniejszego problemu zebym mogl byc przy samochodzie, nawet zostalem do tego zaproszony. Mechanik pod czas prac mowil wszystko co i jak, pokazywal co wypadaloby zrobic, etc.
                      Zostaly tez zrobione bez problemu drobnostki, o ktore prosilem...
                      Ogledziny paska rozrzadu wskazaly, ze wypadalo by go jednak wymienic wczesniej. :evil:
                      Przy okazji wyszlo pare pierdulek, typu padniety silniczek poziomowania swiatel, uszkodzony czujnik temp. silnika, szczeki z tylu tez zaraz do wymiany.

Przy okazji mojego narzekania na padajace amortyzatory dostalem gratis pomiar ich sprawnosci. To w sumie tez mily fakt.
                      Dodatkowo zaproponowano mi jazde testowa, by sprawdzic zachowanie sie ukladu kierowniczego, choc tak naprawde to chyba zastepca kierownika serwisu chcial sie moja Octa przejechac, zeby zobaczyc jak sie zbiera.
                      Ogolnie to wywolala zainteresowanie wsrod pracownikow serwisu.

Tak wiec reasumujac narazie plusik, zobaczymy jak przy nastepnej wizycie za jakis miesiac, gdzie bedzie do zrobienia rozrzad i pare jeszcze rzeczy.
                      "...Amnezja to łatwo tak zapomnieć co i gdzie i jak
                      Amnezja to łatwo gdzieś tak swoją chwałę na przód nieść"

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• arci9
                        RS
                        • 2004
                        • 2007

Przy okazji mojego narzekania na padajace amortyzatory dostalem gratis pomiar ich sprawnosci.
                        Np. w Ciechanowie taki pomiar i inne robią gratis sami z siebie.... :szeroki_usmiech :wink:
                        Ale warto wiedzieć, a raczej ufać,że coś się zmienia w serwisach

Komentarz

• Purchawa
                          Admin
                          S_OCP Member
                          • 2004
                          • 8007

No w sumie ten pomiar sami zaproponowali, tak wiec mily akcent.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• Samiec
                            RS
                            S_OCP Member
                            • 2004
                            • 4287
                            • Octavia I (1U2)
                            • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                            • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez Purchawa
                            No w sumie ten pomiar sami zaproponowali, tak wiec mily akcent.
                            Odkad mi Arci powiedzial ze w ciechanowie mu robia co przeglad ,to w plocku tez cos bonkna na przegladzie i tez robia k
                            Ile ci procent wyszlo i ile przy ilu kkm ? :roll:
                            U mnie przy 90kkm wyszlo od 43-46% ,cos kiepsko :twisted:
                            TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                            SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

• Grzes
                              Classic
                              • 2005
                              • 27

Zamieszczone przez Purchawa
                              Po dzisiejszej wizycie w Sinclan w Zakrecie to pierwsze ASO, ktore dostaje ode mnie plusika. k

Co prawda to tylko standardowy przeglad, tak wiec nie wiem jakby im poszlo przy bardziej skomplikowanej usterce/naprawie, jednak poziom obslugi mnie mile zaskoczyl.

Najwazniejsza sprawa, to mechanik ktory obsugiwal moje auto wygladal na takiego, ktory wie co robi, a do tego robil to sprawnie i z zauwazalnym zaangazowaniem. :shock:
                              Nie bylo najmniejszego problemu zebym mogl byc przy samochodzie, nawet zostalem do tego zaproszony. Mechanik pod czas prac mowil wszystko co i jak, pokazywal co wypadaloby zrobic, etc.
                              Zostaly tez zrobione bez problemu drobnostki, o ktore prosilem...
                              Ogledziny paska rozrzadu wskazaly, ze wypadalo by go jednak wymienic wczesniej. :evil:
                              Przy okazji wyszlo pare pierdulek, typu padniety silniczek poziomowania swiatel, uszkodzony czujnik temp. silnika, szczeki z tylu tez zaraz do wymiany.

Przy okazji mojego narzekania na padajace amortyzatory dostalem gratis pomiar ich sprawnosci. To w sumie tez mily fakt.
                              Dodatkowo zaproponowano mi jazde testowa, by sprawdzic zachowanie sie ukladu kierowniczego, choc tak naprawde to chyba zastepca kierownika serwisu chcial sie moja Octa przejechac, zeby zobaczyc jak sie zbiera.
                              Ogolnie to wywolala zainteresowanie wsrod pracownikow serwisu.

Tak wiec reasumujac narazie plusik, zobaczymy jak przy nastepnej wizycie za jakis miesiac, gdzie bedzie do zrobienia rozrzad i pare jeszcze rzeczy.
                              Moja zabawka tez odwiedza ten serwis
                              i w pewnych aspektach bym sie nie zgodzil.
                              bylem na 2 rozych zmianach
                              1) super mechanik, wszystko co chcialem zrobili (ale przyjmujacy byl "gorszy ;( bez urazy jesli czyta)
                              2) dokladnie odwrotnie
                              a wystarczy Panowie troche usmiechu i checi, a wszyscy beda zadowoleni.
                              zgodze sie co do testow, kazdy kto moze "sprawdza samochod" czy ok
                              przypomne mam DSG pewnie stad podobne zaiteresowanie jak u Purchawy
                              mogli by sie zapytac czy cos (to nie problem, tak mi sie wydaje), a nie kazdy (czy to mechanik "prowadzacy czy wspierajacy + szef zmiany itp" musza sie przejachac.
                              (no moze byl wyjatek Pana ktory montowal glosniki )
                              rozumie nowosc ale bez przesady, tym bardziej iz jak widzialem wiekszosc pedal do podlogi jak tylko wyjada za brame (a przypomnie byl na dotarciu)
                              tak wiec moje uczucia sa mieszane, choc obsluga salonu (kierownik + taki wysoki man "piekna prezentacja "CHIPA") bardzo OK, szczegolowe info, pomoc, porada, dobra cena (kierownik) bez 2 zdan.
                              moze jak sie oswoja z nowym autkiem to gore wezmie profesjonalizm, poczekamy zobaczymy, KUPIOWAC TAM AUTKO WARTO

Komentarz

• Maicroft
                                Moderator
                                S_OCP MemberModeratorr
                                • 2004
                                • 25757
                                • Audi

Grzes,
                                taki wysoki man "piekna prezentacja "CHIPA")
                                O co chodzi, oni chca chipa do DSG montowac :twisted: Masz 1.9 czy 2.0

A pojezdzic to oni chca zawsze, dlatego mowisz, ze jedziesz z nimi albo nie ma jazd lub Ty sam jedziesz.
                                Spritmonitor.de

Komentarz

• raadek_71
                                  Drive
                                  • 2005
                                  • 50

Zamieszczone przez mario_op
                                  A ja mogę polecić ASO Lellek z Opola. Jestem po serwisie olejowym i wymianie płynu hamulcowego. Olej oczywiście spuszczony a nie wyssany, płyn hamulcowy wymieniony urządzonkiem na podciśnienie. Zalali mi 4,7 l oleju i za tyle zapłaciłem a nie za 5l. Jeszcze załapałem się na odgrzybianie klimy za 70zł.
                                  Polecam.
                                  Ja też kiedyś skorzystałem z ASO Lellek. Moje wrażenia: można do nich zajechać nawet bez umawiania się (we Wrocławiu przyjmują zawsze z 3-4 wyprzedzeniem), ale olej mają droższy o 8 % w stsounku do Wrocka (GALL-ICM).

Octavia 1,9 TDI 90 KM

Komentarz

• yyahyoo
                                    Ambiente
                                    • 2005
                                    • 200

super mechanik - Wawa

nie bardzo wiem, gdzie ten temat wsadzić ops: więc w od razu przepraszam, jesli nie tam gdzie trzeba

Admina prosze o ewentualne przeniesienie wątku w odpowiednie miejsce :szeroki_usmiech

ponieważ wszyscy straszą mnie w Wawce, że ASO to najlepiej omijać szerokim łukiem - przez zupełny przypadek trafił mi się WSPANIAŁY warsztat

Mechanika pojazdowo KOBRA
                                    ul. Sławińska 2 (róg Kolejowej)
                                    Warszawa
                                    tel.22/632-30-58
                                    kom. 508-262-205

[email protected]

może warsztat nie wygląda najlepiej - brak marmurów, złotych klamek itp , ale za to wszystko sprawnie, szybko, bez problemów, można popatrzeć panom na ręce, uzyskać fachową pomoc i w dodatku wszystko razem całkiem niedrogo!!!

naprawdę polecam!
                                    yyahyoo

Komentarz

• Purchawa
                                      Admin
                                      S_OCP Member
                                      • 2004
                                      • 8007

Dzieki za infoamcje.

A tema przenosze tam gdzie trzeba.

STOP ECO-TERRORISM!

Komentarz

• MiKruS
                                        RS
                                        S_OCP Member
                                        • 2004
                                        • 7976

Hmmm, tego ukhhmmm... :?

Mam dosc dwuznaczne zdanie na temat tego zakladu (Kobra). Jedno jest pewne, maja baaaardzo duzy wybor czesci do VAG-a i sam polecam niektorym osobom ta firme, jesli szukaja jakiejs czesci.

Ale niestety wiem tez, ze maja tendencje do naciagania i odpieprzania kaszany.
                                        I nie jest to tylko moje zdanie.

Osobiscie uwazam, ze mozna do nich jechac, ale trzeba kumac czacze, zeby nie zostac wydymanym bez mydla.
                                        TDI 205PS

Komentarz

• yyahyoo
                                          Ambiente
                                          • 2005
                                          • 200

A tema przenosze tam gdzie trzeba.
                                          dziękuję bardzo

Ale niestety wiem tez, ze maja tendencje do naciagania i odpieprzania kaszany.
                                          dzięki za info, będę uważać - do tej pory wychodzę na tym bardzo korzystnie finansowo, upuściki, bez kolejki itp itd :twisted: podobno kobietom łatwiej :diabelski_usmiech
                                          Osobiscie uwazam, ze mozna do nich jechac, ale trzeba kumac czacze, zeby nie zostac wydymanym bez mydla
                                          Oj, to prawda! ale to w każdym warsztacie i ASO także!
                                          kiedyś jak w Kobrze powiedziałam, że mam wyciek koło filtra paliwa (Peugeot 206) to kazali mi podnieśc maske i zamierzali rozbierać silnik :diabelski_usmiech na moją uwagę, że może jednak filtr to w innym miejscu - gośc się speszył jak mało kiedy :diabelski_usmiech
                                          yyahyoo

Komentarz

• mirus
                                            Ambiente
                                            • 2005
                                            • 213

Odnośnie ASO w Zakręcie... Do tej pory odnosiłem się do nich pozytywnie, ale ostatnio już mnie podpienili.
                                            Kupiłem u nich auto i w ramach "promocji" dorzucili mi alarm gratis. No i się zaczęło. Co jakiś czas alarm się zawiesza i nie działa. Byłem już u nich cztery razy i ostatnio znowu mi się zawiesił. Za pierwszym i drugim razem rozebrali, popatrzyli i zaczął działać, więc traktowali że jest OK. Za trzecim razem wymienili mi centralkę. Za czwartym (jakieś trzy tygodnie temu) znowu pogrzebali i oczywiście "następnym razem dokładniej się przyjrzymy," bo przecież już działa.
                                            Jak mam z nimi rozmawiać? Trochę dałem ciała, bo przy dwóch naprawach nie otworzyli zlecenia i nie ma śladu, że coś robili - ale teraz jest formalnie trzeci raz.
                                            Zastanawiam się, czy nie zmienić ASO. Rozumiem, że to elektronika i problem może być trudny do przeanalizowania, ale piąty raz to już lekko przesada.
                                            Jutro będę do nich dzwonił i zastanawiam się czy nie pogadać z szefem serwisu, może to przyniesie jakiś skutek.
                                            Co o tym sądzicie?
                                            Sprzdana - Octavia II 1.9 TDI Elegance
                                            Obecnie Ford Focus II 1.6 - najlepszy bo służbowy

Komentarz

• lipinski
                                              Classic
                                              • 2005
                                              • 7

no co ty, daj chłopakowi szanse, pewnie jakiś młody elektryk, coś źle podłączył a ty zaraz chcesz robić awanture

octa 2-ka to nie taka prosta sprawa, nowy temat, a kto mu powie jak zakładać alarmy, właściciel :!: :twisted: :wink:

dostałeś alarm gratis, to masz :lol:
                                              widocznie nie biorą kasy za montaż bo nie wiedzą jak montować

Komentarz

• Maicroft
                                                Moderator
                                                S_OCP MemberModeratorr
                                                • 2004
                                                • 25757
                                                • Audi

Dodam, dwa sklepy, ktore znalazlem w internecie. Ceny wygladaja, ze sa k Moze cos komus uda sie kupic co bedzie potrzebowal.

Spritmonitor.de

Komentarz

• Robert
                                                  Classic
                                                  • 2005
                                                  • 12

Zamieszczone przez mirus
                                                  alarm się zawiesza i nie działa. Byłem już u nich cztery razy i ostatnio znowu mi się zawiesił.
                                                  Zastanawiam się, czy nie zmienić ASO. Rozumiem, że to elektronika i problem może być trudny do przeanalizowania, ale piąty raz to już lekko przesada.
                                                  Pewnie można zmienić srASO tylko co to da... Np. w Wimarze też mają problemy ze "swoimi" alarmami, ale możesz ich przetestować. 8)
                                                  Chyba za pierwszym razem nie dadzą rady :twisted:
                                                  Dwójka ! niezbadany wielki problem. :twisted: :roll:

[ Dodano: 07-11-2005, 14:59 ]
                                                  Zamieszczone przez lipinski

octa 2-ka to nie taka prosta sprawa, nowy temat, a kto mu powie jak zakładać alarmy, właściciel :!: :twisted: :wink:

dostałeś alarm gratis, to masz :lol:
                                                  widocznie nie biorą kasy za montaż bo nie wiedzą jak montować

Oj dobrze Ty Lipiński mówisz,oj dobrze :P
                                                  Ty to jakiś prorok jesteś czy cóś ?

Komentarz

• Maicroft
                                                    Moderator
                                                    S_OCP MemberModeratorr
                                                    • 2004
                                                    • 25757
                                                    • Audi

Hmm, nie wie u nas odpukac alarm dziala i nie ma problemow, bezpieczniki tylko trzeba bylo podociskac, bo zaczely sie jajca z radiem a tak k
                                                    Spritmonitor.de

Komentarz

Pracuję...